Autor Wątek: Anarfiści aktywacja !/?  (Przeczytany 463 razy)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: Anarfiści aktywacja !/?
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 18, 2010, 08:23:44 pm »
No to się poznaj.
A reszty wypowiedzi, jakże zresztą bogatey, nie ogarniam.

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 18, 2010, 11:11:00 pm »
Weroniuszen:
Obecna wizja Demonów i Demonologii znajduje się tutaj i tutaj; kto chce może sobie przeczytać.

W duchu naszej bardzo konstruktywnej dyskusji poddaję pod debatę kolejny problem: co sprawia, że nasza wspaniała ekipa decyduje sie pozostać drużyną (co nas motywuje). Mamy jak dotąd kwestie tabliczek (legendarny krasnoludzki skarbiec) i Demilicza (ultymatyczne zło które można zniszczyć). Biorąc pod uwagę że gramy Eonami, nawet przy podziale zdolności na jasnomagiczne i gigamiczne pewne cele, gdyby naprawdę, naprawdę na nich zależało mogłyby zostać łatwo osiągnięte. Niewątpliwie więc nie chodzi tu po prostu o zdobycie tabliczek, jakis jednorazowy akt mocy, ale o całą kampanię którą planujemy wspólnie. Dodam że odmienne natury postaci wchodzących w skład drużyny potrzebują jakiegoś zbieżnego punktu, jakiegoś spoiwa. Można oczywiście powiedzieć że wędrujemy razem bo nie mamy nic lepszego do roboty, ale jak dla mnie to z deczka pójście na łatwiznę.

Z perspektywy mojej postaci, zakładam, że tym co trzyma Tharę z resztą Anarfistów nie jest sprawa tabliczek (wielki potencjał, ale trudno powiedzieć czy warto zaryzykowac dla niego wszystko), ale raczej sprawa Demilicza (przedziwna natura tego 'Eona', który przekroczył wszystkie ograniczenia, chęć poznania jego tajemnicy) oraz - z innej beczki - tradycja drużyny złożonej z Eonów, legendarnej Krwawej Kompanii! 'Demonem' drużyny był Ismael, człowiek który przeistoczył się w Demona, lub może Demon niskiej Formy, który wyrwał się z jej okowów! Thara uważa, że ta tradycja może być powtórnie wypełniona, z tego powodu zrobi wiele, naprawdę wiele, by drużyna się nie rozpadła.
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 02, 2010, 10:35:28 am »
Kasia? Weroniusz?

http://soap.kasiotfur.com/index.php?board=54.0 (Dział o Smokach, Heroldach, Rycerzach i sajanach)

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 03, 2010, 01:10:01 am »
Wiem, że taki dział istnieje. Coś konkretnego chcesz tam wskazać?

Co do problemu co nas trzyma razem, to Gabriel jest tam trochę na razie z braku laku. Myślę, że fajnie by było z góry połączyć postacie nawet na trochę innym poziomie niż 'wspólny cel'. Jedynym bardziej konkretnym celem Gabriela oprócz pływania po powierzchni życia, jest wiedza. Dowiedzieć się czym tak naprawdę jest, skąd pochodzi, czy ma jakąś przeszłość.

Wymyślenie takiej przeszłości, której nie pamięta mogłoby być fajne o tyle, że pod postacią takiej retrospekcji, możnaby wciągnąć pozostałych graczy jako osoby ważne dla niego na innym poziomie.

Może właśnie to zapewniłaby Nauczyciel, kimkolwiek jest. Takie rozwianie amnezji. Mogłabym wtedy wymyślić jakiś bardziej złożony cel dla tej postaci itd. Jak doszło do tego, że nie pamięta nic z czasu wcześniejszego, że cofnął się do poziomu dziecka.

Dlaczego o tym piszę zamiast od razu wymyślać, to dlatego, że chciałabym w to wciągnąć resztę postaci. Większość z nich żyje od bardzo wielu lat, może dałoby się coś fajnego na bazie tego wymyślić. Zakładając, że Gabriel był wtedy dorosłym, świadomym siebie Aniołem, nie ma problemu z tym, że by go nie rozpoznali/pamiętali. Oczywiście jeśli połączenie w ogóle jest na poziomie spotkania, a nie na przykład jakiegoś pośredniego wpływu.

Jego przebudzenie nastąpiłoby w Mounsillion, po spotkaniu z nauczycielem czy coś w ten deseń i to by dało dobrą podstawę do grania na nowym poziomie tą postacią, co myślę, że dla mnie byłoby większą frajdą.

Więc pytanie do reszty graczy + MG, który prowadzi NPC, co Wasze postacie robiły lata temu? Gdzie nasze losy mogły się przepleść?

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 03, 2010, 01:53:17 am »
Wpadło mi do głowy, że może Nauczyciel jest Chronologiem u szczytu swojej sztuki!? Stąd respekt czy nawet strach przed nią niektórych istot które spotykaliśmy. I by pozwoliło na różne ciekawe myki z linią czasu itd.

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 21, 2010, 06:50:47 pm »
Zagadka: co znaczą liczby dwa i jeden (w kontekście tego tematu)?

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2010, 10:18:23 pm »
? Ma to związek z liczbą postów od Weroniusza?
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 22, 2010, 09:49:50 am »
Nie, próbujcie dalej... Dla ułatwienia dodam, że pierwsza liczba już się nie zmieni - druga natomiast tak.

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 22, 2010, 09:42:36 pm »
Dżizas! Te Twoje zagadki :> Dwa, liczba niezmienna - ilość oczu postaci graczy. Jeden, liczba zmienna - ilość sesji rocznie (może tylko wzrastać!) buhahaha ;)
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 23, 2010, 01:25:36 am »
No ja nie wiem czy ta ilość oczu postaci graczy jest taka niezmienna...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 06, 2010, 09:58:05 pm »
Bogowie, ale patent! Gdybyśmy tylko mogli doprowadzić tą grę do końca...

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 06, 2010, 10:02:30 pm »
Jaki patent?