Autor Wątek: Stara mapa kawałka zachodniej części Turblanda  (Przeczytany 413 razy)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: Stara mapa kawałka zachodniej części Turblanda
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 10, 2011, 06:02:15 pm »
Godła, ewentualnie patenty:

-Halrua: czarne sztandary, godło: Wieża Mocy, odwrócona Wieża Karasim czyli trójkąt (^), u podstawy dziesięć kolców, czarna Wieża Mocy na złotym tle;

-Ossenthar: białe sztandary, godło: Forma Człowieka: humanoidalna, androgyniczna sylwetka, czarna na białym tle;

-Aldor: sztandary zielono (góra) czarne (dół). Godło: Drzewo Popiołów: jest to coś w rodzaju mitycznego fundamentu całego królestwa, wielkie, zniszczone przez ogień drzewo z jednym liściem (może dąb albo jesion?);

-Ungmar nie ma flagi ani godła, ale niektórzy twierdzą że kolorem szaran jest zieleń, w takich strojach paradują często karańscy ambasadorowie. Zamiast godła podstawowe skojarzenie: pająk;

-Aquilonia: sztandary Aquilonii mają... sześć pasów, po jednym na każde Przymierze. Nie mam pojęcia jakie to mogą być kolory, wybierz takie które się fajnie zgrywają, a ja je dopasuję do konkretnych sił  :) Godło: Aquilonia ma wiele godeł, ale najważniejszym i najbardziej znanym jest Kolczaste Oko, oko otoczone kolcami, o trzech "kocich" źrenicach (wygląda to mniej więcej tak: http://soap.kasiotfur.com/index.php?topic=10.msg3955#msg3955)

-Zjednoczone Cesarstwo ma sztandary złote, godło: tzw Pentamachia, czyli pentagram plus jakieś klimatyczne udziwnienie (nie wiem jakie). W tle złoto, ale nie wiem w jakim kolorze dać pentagram żeby to dobrze wyglądało;

-Ranvenloth: biało (góra) czarne sztandary, godło: Kruk, biały kruk na czarnym tle;

-Scorcese: srebrno-fioletowo-czarne sztandary, godło: Skorpion, fioletowy skorpion na srebrnym tle;

I tyle na razie, jakby co pytaj. No i jeszcze raz dzięki za kawał roboty zacny Rzucibombo. Do usłyszenia za rok, he he.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 11:14:13 am wysłana przez Bollomaster »

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 12, 2011, 10:07:08 pm »
A tak w ogole to jaka stylistyka tych godel by was interesowala? Standardowa heraldyczna w stylu baroku albo sredniowiecza czy moze rzymska albo full fantastyczna (np wytarta i postrzepiona flaga zawieszona na propożcu z łbem smoka czy czymś takim). W razie czego przydałoby się też żebym zmodyfikował czcionkę i kompas żeby pasowało.
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 12, 2011, 10:17:20 pm »
Jak fantasy, to fantasy na maksa! Malowniczo, z rozmachem i pogardą dla epok historycznych. Tak to widzę.