Autor Wątek: Rak'harska manga - Ethernal Sabbath  (Przeczytany 199 razy)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Rak'harska manga - Ethernal Sabbath
« dnia: Październik 25, 2009, 12:23:50 pm »
Całkiem ciekawy patent (pomimo trochę typowego głównego bohatera) - gość może dowolnie przekształcać i wpływać na umysły ludzi... Początek naprawdę niezły, szczególnie motyw "wyzwalania nienawiści/ gniewu".

http://www.onemanga.com/Eternal_Sabbath/

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
Odp: Rak'harska manga - Ethernal Sabbath
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2009, 04:27:29 pm »
Ble ble, robi się rozwlekle (ale pewne idee ciągle ciekawe: obraz istoty w jej własnym umyśle: tajemniczy, niezwykły, totalnie różny od zewnętrznego).

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2009, 12:43:47 pm »
Dobra, nie czytajcie tego - chyba że lubicie mnóstwo gadania, ochów i achów i w ogóle psycho-dramatyzm! Myślę sobie że genialnym patentem byłoby gdyby bohaterowie (ew. oprócz głównego) nie byli tak posągowi i teatralni, gdyby mieli zwyczajne, zmęczone gęby - za to ich wizje samych siebie byłyby prawdziwie niezwykłe...

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2009, 09:54:40 am »
Blee, za późno, już troche przeczytałam... niektóre wizje są świetne, np przekazywania gniewu (bomba) ale gadanie zabija! Problem z mangą jest w sumie taki że zmęczone gęby trudno oddać bo generalnie mozliwości mimiki są niewielkie (tak sądzę), przynajmniej jeśli postacie są rysowane tak jak tutaj, rzeczywiście, wszyscy są nadęci, zwłaszcza główny bobo;)
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 17, 2010, 10:59:01 pm »
Mangę narysowała chyba kobieta, autorka "Mars"a wydanego u nas przez Waneko. Jeśli się nie mylę, ale postacie, styl i narracja bardzo podobne do niej (główny bohater to typowa kalka ctrl+c, ctrl+v, mordziszcze identyczne), nie wiem o co wam chodzi z tym stylem, hmm może się do niej przyzwyczaiłem? Dla mnie jest ok, może specyficzny i nie zawsze naturalny ale ok, zawsze przerysowywała trochę psychę bohaterów... miłym zaskoczeniem są grafiki związane z magią, nigdy tego u niej nie widziałem ;D
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 18, 2010, 12:30:21 am »
Hehe jak na taki fabularny banał całkiem nieźle prowadzone, mam nadzieję że pojawi się więcej przedstawień tych mocy ;) szkoda że tylko dwóch je posiada, ale zawsze coś :)

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2010, 01:24:03 am »
Haha no proszę, takie romansidło a po ~66-68 rozdziale zaczyna się walka o pokój na świecie, nawet całkiem zaskakujące hmm zobaczymy co będzie dalej :P
W skrócie - gdy dzieciak dowiaduje się że w najbliższym czasie umrze budzi się w nim prawdziwa Bestia, żądna pociągnąć za sobą cały świat. Może niezbyt oryginalne ale jak na odpowiednik harlekina to całkiem nieźle ;D
Hahahaha no może NIE czytajcie tego, zresztą jak chcecie, to jest romansidło nie SF lub Fantasy, miejcie to na względzie hahahahahahahaha, przepięknie! ;D
Buhehe finito :P
Przeczytałeś całość Michale? :>
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 01:54:34 am wysłana przez El Lorror! »

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2010, 08:11:45 am »
Niet, wymiękłem właśnie w tych okolicach! Jak dla mnie dialogi powinny WSPIERAĆ fabułę, a nie ją TWORZYĆ; jeśli do tego dodać dziesiątki wariantów tych samych paszczy przerażonych/ wzruszonych/ znowu przerażonych całość robi się (dla mnie) niestrawna. No i dzieciak który pogrywa sobie ze wszystkimi. Ble.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 08:49:21 am wysłana przez Bollomaster »