Autor Wątek: Kolejny krok!  (Przeczytany 652 razy)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Kolejny krok!
« dnia: Marzec 14, 2010, 10:11:49 pm »
Zastanawiam się nad czymś takim: za jakiś czas (miesiąc?), kiedy ustalimy raz na zawsze zarys Mechaniki (a jeśli uda się zharmonizować wysiłki Pinka, Bambka i moje to na pewno tego dokonamy) dobrze byłoby pójść naprzód czyli założyć normalną stronę o systemie. Pineczek wspomniał dziś o kłopotach jakie nowy gracz może mieć z ogarnianiem Forum - to jest bolesny fakt, w wielu miejscach mamy tęgi rozgardiasz. Strona o której myślę to byłby rodzaj wstępniaka - wiele tekstów wprowadzających już istnieje, trzeba je tylko wybrać i przejrzeć.
Nie mam na myśli nie wiadomo czego, jakiś animacji i grafik w skali Witchera. Właściwie najfajniejszy byłby wystój taki jak na Forum, żadnych wyuzdanych czcionek i innych pierdół. Funkcjonalny minimalizm. Kiedy przyjdzie pora, mogę zredagować odpowiednią ilość tekstów, ale strony założyć nie umiem. Jest w razie W kilka osób z którymi mogę o tym pogadać, na razie pytam was - czyli ciebie Kasio i ciebie Pinku. Dalibyście radę coś takiego zmajstrować?

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
Odp: Kolejny krok!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2010, 11:39:12 pm »
Fajny pomysł, choć technicznie nie mogę z tym pomóc, a moja siostra i tak już jest zawalona zbyt wieloma projektami. Mam jednak inny pomysł. Może strona w formie bloga? Wtedy nawet bez zdolności informatycznych, możnaby na bieżąco aktualizować, edytować.

https://kasiotfur.wordpress.com/ coś takiego. Bardzo prosty wystrój. W Newsach, dodawanych jako wpisy - aktualizacje, a w zakładkach, spis streści do części statycznej.
No i link do forum itd.

No i mój blog to tylko przykład. Wystroje są różne. Od zupełnej prostoty, po szerszą tabelę na tekst itd.

??? :)

http://wordpress.org/extend/themes/

http://wp-themes.com/smooth/?TB_iframe=true&width=897&height=476
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2010, 12:07:45 am wysłana przez kasiotfur »

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2010, 12:24:31 am »
Pomysł z blogiem nie jest głupi, spytam się jeszcze siostry czy by nie pomogła ze stroną ale Blok jest 4x bardziej realny...
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2010, 12:26:36 am »
Przede wszystkim fakt, że bez umiejętności wielkich, można go redagować samemu. Znajdują go też bardzo łatwo wyszukiwarki.

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2010, 03:47:08 am »
Tak teraz to przeglądam i myślę że da radę =] Wspaniały pomysł Kasieńko! :)
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 23, 2010, 12:16:56 pm »
domena 'soap' jest zajęta, więc rejestruję jako 'rpgsoap' mam nadzieję, że to ma sens? Bo nie można wkładać myślników, co by było wygodne, ale z drugiej strony 'rpg' w nazwie linku, może być bardzo przydatne.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 12:19:51 pm wysłana przez kasiotfur »