Autor Wątek: Organizacja  (Przeczytany 2869 razy)

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: Organizacja
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 10, 2008, 11:25:40 pm »
wydaje mi sie, ze jesli poprawiasz ostatniego, to sie pojawia

jak nie,. to daj po prostu 'kop' przez dodanie posta na koncu, a potem, mozesz skasowac za nastepnym razem starego kopniaka

mysle, ze moznaby przyjac zasade, ze jesli posty nic nie wnosza, ale tak zupelnie, to mozna je po jakims czasie kasowac.
Mozna by tez stworzyc jakies archiwum/smietnik

Nie mam teraz do tego glowy, ale jutro postaram sie zebrac do kupy zasady ktore ustalilismy i zalozyc przyklejony post o organizacji

i tu wracamy do tego, ja mam propozycje, zeby kazdy dzial, mial swoj 'nazwa dzialu - komentarze' i wtedy przy updejcie tekstu, moznaby tam wyrzucac komentarze wczesniejsze

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
Do założeń
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 11, 2008, 03:45:41 pm »
Nie wiem jak to wygląda u was, ale ja, kiedy czytam to, co napisaliście - odkrywam w tym niemal za każdym razem coś nowego. Trochę trudno to ująć... Każdy ma własny styl pisania i własny sposób widzenia świata, który przebija się przez to, co pisze; w żadnym wyrazie, nawet tym napisanym pośpiesznie, nie ma nic przypadkowego, wszystko stanowi harmonijną całość - tylko pozornie (czasami) nieskładną i chaotyczną.
Piszę to podczas czytania i poprawiania textu o Sidzie; napisał go Piotrek i jego Dysleksja, ale niektóre patenty po prostu wbijają w glebę (motyw Boga, który wyrył przepowiednię w duszach ludzi - do tego idealnie pasuje do Nauki Trzech Jedności) - one same, oraz sposób w jaki są napisane. Podobnie w tekście Mysteria o Magnacie, który jest przeładowany "złotem" i przyimkami dzierżawczymi - wszystko to świetnie oddaje pazerność tego boga.
To nawet coś więcej, coś tak abstrakcyjnego, że może wyjśc tylko w działaniu; z samego ustawienia wyrazów w zdaniu można wyciągnąć niezwykłą ilość pomysłów, wniosków, rozwinięć.
Dlatego za każdym razem kiedy ktoś coś napisze, trzeba temu poświęcić maksimum uwagi (nawet jeśli to coś jest napisane polskawym); być może w rzeczywistości nie ma czegoś takiego jak różnica jakości czy wartości.

Od siebie dodam, że kiedy poprawiam czy redaguję to, co napiszecie zawsze staram się zwrócić na te sprawy uwagę - ale staranie to za mało, więc jeśli zauważycie jakieś pominięcia, przekształcenia - piszcie i je naprawimy.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2008, 03:56:53 pm wysłana przez Bollomaster »

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
Achtung! Achtung! Akcja "Inne Pieśni"!
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 11, 2008, 04:03:52 pm »
Ludziki i pierworodniaki, kupiłem dla Asi (siostry Kasi) Inne Pieśni Dukaja (oby się jej spodobały). Żeby było fajniej, wszyscy się na nich podpiszemy. Jutro tzn. w niedzielę zrobią to (mam nadzieję) Piotruś i Weroniusz. Później, przez rodziców, wyślę to do Pinka. Pinek wyśle do Mysteria, Mysterio i Kurpisz wyślą do Walii, a Kasia przekaże je siostrze. Myślę sobie, ża byłoby dobrze jakoś się za to forum odwdzięczyć (bo jest za co). Plan moze być?

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 11, 2008, 04:19:05 pm »
Kasio, poproszę o nowy dział "Błękit"; Bambku, przenieś do niego swój tekst o Kraliz'ie - tam chyba najlepiej pasuje.

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 11, 2008, 06:04:37 pm »
Błękit w czym?

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 11, 2008, 07:11:56 pm »
W dziele świat-inne chyba będzie najsensowniej

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 11, 2008, 09:48:47 pm »
GHG?''@$#lghjgfk!
Ale ja nie umiem! Przekleić! GKghhr@$@$!!!
Instrukcjem proszem >:(
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 11, 2008, 10:43:52 pm »
Po prostu dziobku wejdź w modyfikację posta z Kralizem, i przeklej treść do nowego posta o tej nazwie w Błękicie.

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 11, 2008, 10:50:02 pm »
opcja, moderator Bollomaster przenosi temat ;)

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
Odp: Achtung! Achtung! Akcja "Inne Pieśni"!
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 12, 2008, 02:03:03 am »
Ludziki i pierworodniaki, kupiłem dla Asi (siostry Kasi) Inne Pieśni Dukaja (oby się jej spodobały). Żeby było fajniej, wszyscy się na nich podpiszemy. Jutro tzn. w niedzielę zrobią to (mam nadzieję) Piotruś i Weroniusz. Później, przez rodziców, wyślę to do Pinka. Pinek wyśle do Mysteria, Mysterio i Kurpisz wyślą do Walii, a Kasia przekaże je siostrze. Myślę sobie, ża byłoby dobrze jakoś się za to forum odwdzięczyć (bo jest za co). Plan moze być?
Zamiast korzystać z piękna polskiej poczty (PPP) lepiej poczekać aż wpadnę do poznania na 11 listopada. Nie chciałbym by się prezent gdzieś zapodział :P
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 12, 2008, 08:02:22 am »
Oki, mon szer lorror... W takim razie wyślę to do mysteria (za tydzień jak sądzę). Kiedy w ogóle będziesz w Gnieźnie?

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 12, 2008, 12:09:54 pm »
Kaczor, po praktyce w Holiconie stwiedzam, że jeśłi da się uniknąć działania Poczty Polskiej w ogóle to zróbmy to bez tej cudownej instystucji, która w prozaiczny sposób gubi lub co bardziej prawdopodobne opuźnia przezyłki jak się tylko da.

Wersja w której przekazujesz przez rodziców książke Pinkowi, a nast on ja wysyła do poznania może zostać zastąpiona przez wersje. Przekazujesz ją Pinkowi, nast on 11 listopada przekazuje ją mi i kurpiszowi. Potem my już ją do UK wyślemy, (tego nie da się przeskoczyć):/
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 12, 2008, 03:14:04 pm »
Oki, zrobimy to "ręcznie"

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 12, 2008, 05:21:02 pm »
Najłatwiej byłoby chyba się spotkać w tym czasie, gdzie zamierzacie być w tej przerwie "świątecznej"? Tak plus minus, ja będę i w gnie i w pozku.
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
Odp: Organizacja. Bezpieczeństwo
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 12, 2008, 11:40:08 pm »
Kaśko jedna kwestia mi się narzuca. Jak to jest z bezpieczenstwem tego wszystkiego? Np. jeśli cos się stanie z kompem - serwerem to czy te materiały przepadną? Czy jest jakiś sposób żeby zwiększyć ich "trwałość"?

OK, na dziś to już wszystko. Do usłyszenia i przeczytania w sobotę.