Autor Wątek: Garaż Con 2009  (Przeczytany 268 razy)

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: Garaż Con 2009
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 18, 2009, 09:34:35 pm »
Małe sprostowanie: nie pożarliśmy się z mysteriem, po prostu jego długi jęzor i chęć zainteresowania obcych ludzi swoja osobą przez zdradzanie bardzo poufnych i intymnych informacji o swoich znajomych przebrały miarkę. Myśl o siedzeniu z nim w jednym pomieszczeniu napawa mnie wstrętem. Nie chcę mieć z nim nic do czynienia.  Tak więc przepraszam was, ale ja się nie pojawię w garażu jak przystało na "dobrego i doświadczonego gracza".
"Zesram się, a nie dam się"
 - moja babcia (też ma coś z Maegora... ;P)

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 18, 2009, 09:54:15 pm »

Ciekawa definicja nie pożarcia się, resztę posta wykasowałem zgodnie z radami udzielonymi mi przez Kasią :), Kasiu to nawet działa!

Trochę pierdół:

Xer poczeka na sesje w domu starości, proponuje zabrać SOAPobiznes i GrOTron, jakieś książki i filmy, trochę alkoholu i sziszę na rozluźnienie atrmosfery... będzie dopszzz 8)

Uwentualnie możecie wymyślić sobie postacie do sesji w Cesarstwie, tak Rio & Lorror będą wam towarzyszyć, z tego powodu nikogo poniżej sajan nie twórzcie... (chyba że Michał zadecyduje że nie ma sił wrzucać dodatkowego czynnika chaosu na sesje, jak to widzisz Herr?).

Jeśli zmienisz zdanie Kurpiszu to powiadom nas z sensownym wyprzedzeniem, choć jeśli pojawisz się jako niespodzianka też nikt Cię nie zbije... ;) [Ja nadal jestem za rozwiązaniem problemu w parku...]
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 18, 2009, 11:33:09 pm »
Nie chcę widzieć Grotronu w moim domu.

A jeśli wszystko faktycznie się rozpieprza (i to do tego na międzyludzkim poziomie) to jest mi bardzo bardzo przykro :(. Tak długo to planowaliśmy, tak rzadko ja i Anka jesteśmy w Polsce...

PORAŻKA jednym słowem :(

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 18, 2009, 11:37:24 pm »
Kurpisz, na bogów weź na wstrzymanie! Nie możecie się po ludzku dogadać? POROZMAWIAĆ?! Rozumiem że jesteś na Mysteria wściekły (co prawda nikt z nas nie wie o co dokładnie, zakładam że masz powody), ale znacie się nie od wczoraj, załatwcie to! A tak z innej beczki to nie uważam żebyście postępowali w porządku rozbijając ten nieszczęsny GarażCon w taki sposób, bo nie tylko wy mieliście tam grać; innymi słowy, wykręcacie niezłą świnię!!! To co, może ja mam się teraz na was obydwu obrazić i powiedzieć że już z wami nie gadam!? Ludzie >:(!
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 19, 2009, 11:53:32 am »
Nie będę ukrywał. Jestem zły, naprawdę ZŁY. Rozumiem że jeden z trzech najlepszych kumpli jakich poznałem na studiach mówi "no to spadam" i... chyba sobie tego faktu nie uświadamia. Informuję cię mój drogi, że jeśli nie spotkamy się w kwietniu to zapewne nie spotkamy już w ogóle albo bardzo rzadko. Bambosz i Kaha będą na Pyrkonie, ciebie nie będzie. Będą w garażu, ciebie też nie będzie. Ten garaż con to nie jest tylko okazja do grania, ale przede wszystkim do podtrzymania WIĘZI. Tak ja to widzę i zastanów się dobrze zanim mi odpowiesz.
Oczywiście opcja w której nie zjawia się Mysterio nie istnieje (to oczywiste, ale Mysteriowi czasami trzeba kawę na ławę).
Do niczego cię Kurpisz nie zmuszę, ale chciałbym żebyś spojrzał SZERZEJ.

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 19, 2009, 02:10:38 pm »

Mi jest głupio z powodu całej sytuacji, jest mi przykro tylko nie wiem za co...

Ponieważ z zasady mam długi język (choć ostatnio się staram, ale pewnie nie wyszło), Kurpisz najpewnej jest słusznie wnerwiony. Zaskakuje mnie tylko poziom tego wnerwienia... Tak wkurwiony nie był na Księzniczkę (tymona), kiedy biegał pijany po akademiku i wywrzaskiwał intymne sprawy z życia kurpisza.
Kurpisz nie był tak wkurwiony na Łukaszka za jego (karygodne) zachowanie kilka miesiecy temu (celowo pisze tak nie jasno, bo nie wiem co w akademiku jest tajemnicą, a co nie.

biorąc pod uwagę powyższe fakty, musiałem zdradzić osobie X bardzo tajną informację, która została mi powierzona w sekrecie (przepraszam za sarkazm) i została opatrzona zaklęciem "Ześlę na ciebie wszystkie plagi egipskie, gdy ośmielisz się odezwać choćby powietrzem wypowiedzianym w trakcie wypowiadania tych słów" [tu powinna zostać przedstawiona SUPER_HIPER_TAJNA_INFORMACJA].

Musiałem... 1) albo całe to zaklęcie przegapić, bo nie wiem, która z tych nielicznych rozmów z Kurpiszem była taka mega_tajna.
2) albo musiałem celowo osobie postronnej, z pełną świadomością tych czynów (ryzykiem poświęcenia marzeń (a impreza w garażu to jedno z tych marzeń - ja naprawdę mam skromne marzenia), ryzykiem utknięcia w kijowej posadzie na półroku (moja obecna posada w UMP, była również wynikiem kalkulacji mam czy nie mam urlop na GarażCon, ryzykiem kiepskiej oceny p. dyrektor Mitmańskiej (istnieje zwyczaj w Urzędzie, że przy zmianie stanowiska nowy Dyrektor dzwoni do starego z pytaniem o referencje pracownika, który stara sie o miejsce w Wydziale nowego)) zdradzić mega_tajną_wiadomość_KURPISZA
3) albo być pijany w trzy dupy (ostatnio nie byłem, a szkoda...)
4) albo (jak już wyżej wspomniałem) z powodu mojej raczej rzadkiej obecności w akademiku, przekazałem X (gdybym chociaż wiedział komu:( ) wiadomość, której tajność zlekceważyłem, bo uznałem ja za plotę.
//dodaje jeszcze mały update//
5. Została mi powierzona mega_tajna_informacja (wg kurpisza), a wg mnie, być może nawet całego świata informacja ta mogła zostac uznana za pierdołę, a na pewno nie za sekret (każdy ma chyba takie swoje osobiste sprawy, które ważne sa tylko dla nei go, a reszta świata może je mieć w dupie.
//koniec update'u//

Jeszcze jedną sprawę należało by ustalić... Czy X to osoba z paczki, czy z poza.

Kurpisz: Jeśli kiedykolwiek uznasz, że mogę wiedzieć co sie stało, bo nie mam pojecia, jak chyba całe forum i nie tylko, cała sprawa dotyczy tez naszych znajomych... i chyba każdy jest lekko skołowany...
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 10:30:31 pm wysłana przez mysterio »
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 19, 2009, 09:48:56 pm »
Z całej sprawy dziwi mnie najbardziej ten oto fakt:
Skoro to twoja prywatna sprawa Jacku, to po cholerę o tym dyskutujesz publicznie? Przecież i tak nie powiedziałeś nam o co chodzi? Zdecyduj się jak chcesz to rozwiązać. Jeśli Ci nie odpowiada ten temat to proponuje kasację. Mi on np w takiej formie nie odpowiada. Albo się otwierasz i robimy terapię grupową, albo sam rozwiązujesz problem z Mysteriem, a my nie chcemy nic o tym wiedzieć (także Mysterio nie będziesz nam zdawał relacji).

Chcemy tylko jednej odpowiedzi: czy mimo konfliktu, wyjaśnicie go sobie do spotkania w garażu i pojawicie się razem czy nie? Michał wg mnie dobrze opisał 2gą opcję. Tzn wydaje mi się że to pytanie dotyczy Ciebie Kurpisz bo Mysterio się pojawi, za co mu dziękuję.

Amen.
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 19, 2009, 09:50:55 pm »
Amen.  ::)

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 21, 2009, 08:16:39 pm »
Czytam wasze posty i ręce mi opadają. Wolałbym, żeby ten wątek w ogóle nie był poruszany (dla ścisłości, lorrorze). Do tego ciągle dokleja się do niego jakaś nowa, niezwiązana treść i ideologia. Spoglądam SZERZEJ i widzę tylko, że nic nie może być ważniejsze od zagrania sesji bez względu na okoliczności :( Przykro mi, że ta sprawa was dotknęła w taki sposób. Poczułem się zdradzony i to przez dobrego kumpla - nie jest to fajne uczucie. Tym bardziej, kiedy inni znajomi mają ci to jeszcze za złe (!). Lekki nonsens, co?  Mojego zdania co do mysteria nie zmienię. I jakie godzenie się? Ja po prostu nie chce mieć z nim nic do czynienia i tyle. Możemy już zamknąć ten temat bo mnie ta dyskusja w******?
"Zesram się, a nie dam się"
 - moja babcia (też ma coś z Maegora... ;P)

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 21, 2009, 09:39:57 pm »
W sumie to nie chce mi sie na to co tu wrzuciłeś odpisywać ale... Mysterio cię 'zdradził' więc w ramach odwetu ty wypniesz się na nas? A my nie możemy mieć ci za złe że nas wystawiasz do wiatru? Przykro mi jeśli jeszcze bardziej cię w******, ale, taka uwaga, nie jesteśmy w podstawówce i 'niegadaniem' z Mysteriem niczego nie rozwiążesz/nie rozwiążemy. Ech, odechciewa się...
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 22, 2009, 04:37:27 pm »
Tak sądziłem Kurpiszak, jak przeczytałem po wysłaniu swojego poprzedniego posta że rzucisz coś takiego:
widzę tylko, że nic nie może być ważniejsze od zagrania sesji bez względu na okoliczności
Ciąg dalszy naszej dyskusji z akademca i odpowiedź na moje fanatyczne poglądy?
Nie wiem czy udajesz, czy nie widzisz moich argumentów. Napisałem chyba jasno o co mi chodzi. Właściwie ten post jest niepotrzebny, widzę to tak samo jak Bamboszek. Wobec tego, do zobaczenia w Błękicie ziom!

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 23, 2009, 08:54:13 am »
Może brutalność tego stwierdzenia jest niestowna, ale....
Ponieważ Kurpisz uznał, zę go nie ma, to jakie mamy plany na garaż??  Górnicy w alternatywie, gdzie i tak Kurpisza nie miało być (bo jak mieliśmy grać, to się upił:/). Orginalni Górnicy, bo podejrzewam, że Kurpisz jest na tyle głupi, uparty (niepotrzebne skreślić) i podejrzewam, że już się definitywnie skreślił z orginalnej edycji Górników. Czy tę dyskusje zostawiamy na Pyrkon??

PS. Przykro mi to pisać, ale czuje głód danych i coraz mniejsze wyrzuty sumienia za czyn, o którym nic nie wiem...
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 23, 2009, 11:00:11 am »
Nie wiem Mysterio. Chyba po prostu spędzimy w kupie trochę czasu, może będzie też Piotruś. Moze uda mi się sklecic na szybko coś do Alternatyw a może nie. Ale ostrzegam, że gra w Haladzie atakowanym przez szaran może być bardziej wyniszczajaca niż Martwy Bezkres! A może ktoś inny coś poprowadzi? Hm?

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 23, 2009, 11:04:19 am »
ja tak sobie cicho myslalam, ze moze Shollanami + pinek i mysterio byśmy zagrali...

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 23, 2009, 02:15:28 pm »
w ogole co z poniedzialkiem? Jak chcecie działać? bo ja bym jechała do sumire pewnie w poniedziałek, ale nie wiem na którą się nastawić