Autor Wątek: GarażCon 2010  (Przeczytany 155 razy)

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odp: GarażCon 2010
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 14, 2010, 01:38:23 pm »
Kompy holiconowe na pyrconie? Mysterio jesteś bardzo odważny lub szalony, albo oba naraz ;D

Kiedy nóż na gardle, trzeba korzystać z desperackich metod

Jeśli chodzi o nią jako potencjalną lokatorkę, to już ma Ania zabukowanych lokatorów.

Szkoda, tylko, że tak z dupy się o tym dowiaduje. Wystarczyłby odzew na czymkolwiek:((

A czy można liczyć, że w razie kryzysu noclegowego można przenocować u Ciebie Mystik?

Tak, jasne możecie nocować. Jeszcze postaram się skołować podłogę w pokojach Tela i Hellzena/Chestera, ale myślę, że z podłogą nie będzie problemu.

Mystik?
... i proszę nie tak...

Super Piotreuz. Fajny plan na czwartek, podoba mi się :)
Piątek pewnie się rozdzielimy wieczorem, bo ja nie zląduję w piątek na Pyrkonie.
Sobota - koniecznie chcę potańczyć! Jestem za :)

No i na razie z tego co ustaliłam, Mysterio jest nas w stanie przenocować, więc na razie jest git, ale dobrze wiedzieć :)

Wychodzi, że ja w pt na Pyrkonie pojawię się tylko po to by się przywitać, bo mam seminarium i warsztaty na podyplomówce.
Powoli zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle się pojawimy na konwencie:P
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 19, 2010, 04:53:36 pm »
Wychodzi, że ja w pt na Pyrkonie pojawię się tylko po to by się przywitać, bo mam seminarium i warsztaty na podyplomówce.
Powoli zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle się pojawimy na konwencie:P

Nie możesz raz wyjątkowo pierdolić takich warsztatów? Przecież głowy nie urwą... zresztą jak chcesz, może są ciekawsze od prelekcji na pyrkonie (czasem to nie takie trudne)

To jak z sesją robaczki, w co gramy? Chciałbym wiedzieć by zacząć myśleć o postaci; jakiś ogólny zarys w dosłownie kilku zdaniach dot. sytuacji i realiów też by sie przydał (np. błekit, starcie z arathą, lub aldor, ratowanie księzniczki albo cesarstwo, radowanie tanelfek przed wilkami... cokolwiek co pozwoli umieścić postać na sesji :D )
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 21, 2010, 03:27:10 pm »
Już odpowiadam Lorrorze!
Jest do zdobycia statek na kartaldorskiej Wyspie Skarbów - grałbyś swoim Horrorem z łańcuchami. Potem - trzeba popłynąć na Inkarnę, ziemię ognia pod silnymi rządami Archignara i wydobyć stamtąd pewnego Tanelfa. A później, jeśli starczy czasu, dostać się na Albanę i rozeznać się w sytuacji rzeźnikowego oddziału. Czyli czekają was fantastyczne przygody na lądzie i morzu.

Mysterio, ty też reflektujesz? Twój Fera Mergoth czeka!

Gralibyśmy z niedzieli na poniedziałek u Kasi, potem przetransportowalibyśmy się do ciebie Pineczku (jeśli to nie problem). Jednym słowem - zrobimy mały maraton.
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 07:14:59 pm wysłana przez Bollomaster »

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 21, 2010, 06:44:35 pm »
Brzmi bossssko :) Ja mam czas nawet do środy, mysterio też z tego co wiem :)
(mógłby ktoś go kopnąć internetowo? Bo ja tutaj nie mam tlenu)

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 21, 2010, 11:23:22 pm »
Ok Michale, masz może gdzieś kartę postaci tego świra i jego imie? xD Ledwo pamiętam o co kamą, reprezentował Wolne Ligi zdaje się :) U Tanelfiaków wpadł na Riodarina, a potem na Kaltardor i do oddziału Vika herr Skorpiona

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 22, 2010, 10:34:05 pm »
Wstępny zaktualizowany plan:
przyjeżdżacie do mnie w niedzielę wieczór, gramy. Kaczor i Anka jadą do domu rano, wracają w poniedziałek wieczorem, gramy pon/wt i... tyle. Albo jeszcze się spotkamy dalej w tygodniu, u Pineczkosa.

??? Wypowiedzi plis?

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 23, 2010, 12:43:06 am »
Dobra! W piątek z rańca przyjeżdżam do Poznania, zakupy, dobry obiad, drożdżówka;), obalamy z Piotreusem kilka browarów, idziemy na Bollywood, a potem do domu Piotreusa na pogaduchy o życiu i śmierci! W sobotę Pyrkon i wieczorem impreza, śpimy u Mysteria?; w niedzielę znów Pyrkon, a potem wszyscy zwalają się do Kachy na noc; rano jedziemy z Bubbonem do domu i wracamy wieczorem (to będzie wymagało dużo kawy...) na kolejną sesję! A w tygodniu jeszcze się zobaczy!
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 23, 2010, 01:21:50 pm »
Ok, napiszcie tylko który dzień a nie będzie problemów. Antresola wolna cała tylko dla nas :D

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 23, 2010, 02:33:20 pm »
Bóg pokarał mnie pyrkonem i bezrobociem:P

Czw. od 12-16 holicompy jadą na pyrkon, raczej muszę tam być:/
potem free //kasiu mam zrobić obiad?//

pt. 1430 seminarium, jeśli się urwę z jedynych moich warsztatów na studiach to na dębcu będę koło 18
Spróbuje ogarnąć co się ze spraw ogólnopyrkonowych, potem do domu spać koło 2300

sob. wielki dzień od 0800 do 1800 egzam, o 1900 pyrkon (lub to co z niego zostało), potem się zobaczy, jestem elastyczny i dostępny dla każdego

niedziela. wielkie sprzatanie pyrkonu... i tu najważniejsze pytanie, czy będę musiał odwieść holicompy do holiconu. Jeśli tak, to nie wiem kiedy się skończy dla mnie pyrkon, ale na noc niedziela - poniedziałek powinien być w goślinowie

//Jak wy wracacie do kachy?//

pon mogę być w gnieźnie cały dzień i noc, ale pod jednym warunkiem:

Warunek: muszę być w poznaniu we wtorek o 0800 rano u siebie, bo o 0900 mam rozmowę o pracę.

Wtorek: 0900-1400 rozmowa o pracę, więc myślę, że koło 17-18 będę z powrotem w gnieżnie.

Środa: powrót do janowca,

Kaczor... ja już nie pamiętam kim był Fera :(

i kopcie mnie najlepiej via sms lub mail, pod tymi mediami jestem 24/7 dostępny
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

narfeja

• Newbie
  • *
    • Email
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 24, 2010, 12:59:25 pm »
a może by tak... anarfistów... ruszyć?  ::)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 24, 2010, 02:19:48 pm »
a może by tak... anarfistów... ruszyć?  Z politowaniem
Dobra, ruszajmy (z politowaniem).

Pinek
Vergl, Arzel Vargal
Dzieciństwo: wieś, las, wychowanek łowcy
Dorastanie: Suraim Zallaina
Kariera: Ansit

Cechy szczególne: koszule 1-rękawowe (pozostałość po kolcach [chyba, pineczkowe pismo] na prawej ręce).
Cel: godność i akceptacja.

Zendor Szpetny
Test Dumy (współpraca z istotami nie otrzymujacymi szacunku)

[To wszystko co mam. Jeśli jakieś rozszerzenie jest możliwe - proszem bardzo]

Mysterio
Fera Mergoth
mieszaniec, nie jest mile widziany any w pośród ludzi, ani pośród elfów morsich.
Nie umiem biegać po ziemi, ale za to dobrze pływam, nawet bardzo dobrze. Nie biegam, bo mam takie dziwne nienormalne płuca, na wpół płuca na wpół skrzela.
Licząc, że choć któraś z moich natur uzna mnie za kogoś wartościowego zacząłem sie uczyć leczyć, ale to było trudne, wolałęm oś bardziej spektakularnego, wolałem coś szybszego. Taka była nauka przekazywania życia, Ocean ma tyle życia w sobie, że można z niego czerpać do woli.
Nie będę tu opisywać, jak znalazłem nauczyciela, matka - mój pierwszy nauczyciel leczenia, miała znajomego, który miał znajomego. tak też trafiłem na Kaltardor. Od mojej Detmarchii za bardzo się nie różniła.
Ale do rzeczy. Uczyłem się pilnie, chciałem być szanowanym obywatlem, chciałem zasłużyć sobie na szacunek. Ale gówno prawda. Nie było ważne, że coś potrafię. Nie miało to znaczenia. Ludzie i elfy nadal uważali mnie za odszczepieńca. Moja matka została zabita podczas jednego z pogromów, którzy ludzie użądzili co jakiś czas elfom. Próbowałem ją ratować, ale nie udało się, przy okazji wyssałem życie z kilku ludzi. Nikogo ważnego, ale i tak nie było tu dla mnie miejsca. Odszedłem z domu. Wróciłem na Kaltardor. W między czasie uznałem, że skoro po dobroci nie zasłuże na szacunek, to zrobię to inaczej. Wynająłem się na pierwszym lepszym statku, jako majtek. Jednak szybko awansowałem. Szybko piąłem sie po szczeblach korsarkiej kariery. Miałem wręcz naturalny dar, do tego jeszcze lubowałem się w swojej narodowej broni.
Potem wprowadziłem jeszcze kilka pomysłów w życie - tzw. gran'kagi - eksplodujące kryształy.

umiejętności:
- pływnanie,
- strzelanie,
- drenaż życia
- skakanie z wody
- pierwsza pomoc
- walka czekanem
- rozmowa (zawołanie ryb)
- łowienie (ryb)
- saperstwo
- wyczucie wody
- wyczucie głębokości
- obureczność
- akrobatyka (w wodzie)

ułomności
-nie biega

Wprowadzenie do sesji zrobimy na Pyrkonie albo przed grą. Byłoby dobrze gdybyście też przeczytali http://soap.kasiotfur.com/index.php?topic=466.0 (w końcu to wasz oddział).
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 02:22:14 pm wysłana przez Bollomaster »

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 24, 2010, 03:29:23 pm »
narfeja, troszkę późno się odzywasz?

Uu.. fajnie! Możemy wprowadzenie i w Sobotę jak będziemy wszyscy, i chyba w sobotę wieczór, co nie?

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 24, 2010, 07:12:22 pm »
Kochani! ŻARŁO! Pamiętajcie, że mieszkam na odludziu, więc musicie kupić 'na zaś' ;p Nie wiemy kto co tam chce, więc ostatecznie ustaliłyśmy z mamą, że musicie kupić co chcecie - zupki, krojone chleby? ser? A oprócz tego dostaniecie naleśniki, albo placki ziemniaczane na obiadek i jakoś się pokula chyba :)
(W Carrefourze są mega tanie pizze mrożone, jeśli ktoś się na coś takiego pisze ;) )

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 24, 2010, 11:17:48 pm »
Pinek
Vergl, Arzel Vargal
Dzieciństwo: wieś, las, wychowanek łowcy
Dorastanie: Suraim Zallaina
Kariera: Ansit

Cechy szczególne: koszule 1-rękawowe (pozostałość po kolcach [chyba, pineczkowe pismo] na prawej ręce).
Cel: godność i akceptacja.

Zendor Szpetny
Test Dumy (współpraca z istotami nie otrzymujacymi szacunku)

[To wszystko co mam. Jeśli jakieś rozszerzenie jest możliwe - proszem bardzo]

Hahaha pozwól że zmienie chociaż imię xD xD xD ja to wymyślłem?! bogowie! xD
A kartę postaci masz ? Tworzyliśmy ją wspólnym trudnem :P
Miał chyba jakieś łańcuchy, jakąś rak'hę, jakieś pierdoły (tak niewiele pamiętam), wiem też że się dziewczęta bulwersowały statystykami (czas przypakować Vica i Lintrzaka). Hmm a nei przeczytalem jeszcze raz imie i jest ok, myślałem że było Virgil xD

Jeśli nie masz karty to uduszę :P

Werona czy to nie Xena w avatarze? :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 11:31:02 pm wysłana przez El Lorror! »

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 24, 2010, 11:39:12 pm »
He he, też tą Xenę zobaczyłam :D Oldschool.