Autor Wątek: Przywitania i przedstawienia! :)  (Przeczytany 68 razy)

Adnistral

• Newbie
  • *
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Przywitania i przedstawienia! :)
« dnia: Maj 06, 2009, 10:32:36 am »
Miałem się przedstawić <podobnoż>
BOT SIĘ NIE PRZEDSTAWIA! ;]]]]

Nie dobra

Imię:Aleksander lub Adnistral <zalezy która osobowość>
Nazwisko: My się znamy ??...
Zainteresowania: Manga und Adnime, DEUTSCHLAND <mania!!!>, Muzyka właściwie to prawie każda <prócz disco polo i pop-u ala BackstreetBoys no nie mogę poprostu jakoś tego zaakceptować>:ale gównie to Industrial, Black Metal, Electro, Death metal, Rock Gotycki, Schranz, Regge <wiem że ciekawa mieszanka ;]]], no i jeszczenie wiem czy jeszcze interesuje WIEM MIESZKANIAMI I PRACĄ W POZNANIU xD!
RPG które zaliczyłem (  :o ): Cyberpunk 2020, Neuroshima, D&D, Warhammer <nawet byłem MG xD chociaż tragicznym...> Zew Cthtulhu, i tam jakaś sesyjka Gasnących słońc... ;]]]

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
Odp: Przywitania i przedstawienia! :)
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 06, 2009, 11:43:55 am »
Część się zna, ale przecież nie wszyscy, a z czasem pewnie będzie przybywać nowych, tak więc, wydzieliłam temat na powitania :)
Witaj Adnistral! :)

To ja z mojej strony: Jestem Kasia, studiuję ilustrację w Walii.
Interesuję się kostiumami, modą, stylem życia końca XIXw w Europie (ha! ;D), opowiadaniami o tematyce homoerotycznej (*khe khe*), sztuką wszelkiego rodzaju, lalkami dollfie i oczywiście rpg SOŁP :)
Grałam w kilka różnych systemów, w tym jako pierwszy system - w Wiedźmina, przetoczył się też Warhammer, Zew Chtulhu i Exalted, ale nigdy na dłużej. Jak się ostatnio nad tym zastanawiałam, to dochodzę do wniosku, że SOAP, jako system w którym możesz grać wszystkim i tak podoba mi się najbardziej. Choć może to też wynikać z faktu, że lubię długie kampanie, albo to jak prowadzi Bollo :). Także angażuje to, że wymyślam część świata i nie jest to wysiłek, który idzie na marne, a nawet małe sesje wnoszą coś do świata - tym samym nie jest czymś w co zaangażowałam się na parę godzin, a później zniknęło, jakby nigdy tego nie było.

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2009, 12:51:36 pm »
Hello Adnistral!
Miło cię poznać. W trzech słowach o sobie. Pod nickiem mysterio ukrywa się Łukasz, urzędas (jeszcze) na garnuszku Prezydenta Poznania. Mieszkam w Poznaniu. Już nie studiuje. Mam 26 lat, ale podobno ludzie starsi ode mnie istnieją:P

Zinteresowania... RPG (bo cóżby innego) i wiele innych. Teraz poza biżuterią nieszlachetną, kuchnią (głównie w sferze przygotowywania drinków), okazjonalnym MtG, pomagam znajomym skupionym wokół LARPowej grupy Noctem przygotować Larp'a w konwesji Silent Hill'a. No i jest jeszcze ARS MORTIS - cykliczny LARP.

W co grałem: standard. Młotek, Wampir, Neuro (które mam nadzieje zacząć w końcu prowadzić), krótkie mini flirty z D&D (które z racji może kiepskiego MG lub mojego nastawienia do mechaniki nie były rozwijany), Earthdawn'a, Monastyra.
Skończyło się tak, że został SOAP, w tej chwili rozgrywany... rzadko to powiedziane bardzo eufemistycznie, ale trzeba być dobrej myśli.
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2009, 01:54:32 pm »
Bollomaster/ Kaczor/ Michał
Mieszkam pod Gnieznem, mam 22 lata, studiowałem Historię (tak, przez duże "H"!), ale ją zostawiłem. Pracuję zazwyczaj jako organiczny komponent maszyny kopiąco-żłobiącej (czyli łopaty).
Siedzę w RPGach, a poza tym wielbię Tolkiena, Zelaznego, Astrid Lindgren i wielu innych pisarzy (których teraz nie pamiętam). Do tego jeszcze Eddę Poetycką, sagi islandzkie, Iliadę... Trochę jeżdżę na swojej nieśmiertelnej kolarzówce. Słucham muzyki filmowej, Hammerfalla i - nade wszystko - Manowara.
Grałem w Wiedźmina wiedźminem, w Monastyr doryjskim rycerzem, w Warhammera chciwym Fafnirem, w Neuroshimę indianinem-miotaczem kamieni, w Śródziemie niziołkiem wagabundą i w trochę innych systemów. Ale i tak zazwyczaj to JA prowadzę (kiedyś Wiedźmina, później trochę Earthdown'a, a teraz już tylko i aż SOŁPa).
Ot i wszystko.

PS: Aha. Kaczor w ŻADEN sposób nie wiąże się z dwójką pewnych otyłych i przykrótkich klientów których dość często widać w TV.
PS2: Aktualizacja z maja 09: ostatnio Skoczek poprowadził mi bardzo fajną sesję (najemnik w futurystycznej Polsce); więc TROCHĘ jednak gram.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 12:43:39 am wysłana przez Bollomaster »

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2009, 02:39:11 pm »
Bambosh/ Ania

Mam 21 lat, mieszkam w Walii z Kahą i naszym kotem Hazmą. Pracuję obecnie jako organiczny komponent kranu do piwa ;) czyli innymi słowy robotam za barem. (Pracowałam też kiedyś jako konserwator powierzchni płaskich i część linii produkcyjnej w fabryce jogurtów organicznych)
Jestem na studiach celtyckich, głównie są to języki: walijski, irlandzki i staroirlandzki. Interesuję się... językami  :-X, ponadto mitologią, zwłaszcza celtycką, fantastyką, niektórymi anime, niektórymi mangami, mtg, wybitnymi sportowcami (khem..), oraz, obecnie, nauką obsługi woka i serią babylon 5. No i oczywiście RPG, chociaż w moim przypadku głównie SOAPem; grałam w Warhammera, Wiedźmina, Śródziemie i Exalted, ale według mnie SOAPiak rządzi w każdym względzie. Jeśli chodzi o książki to wychowałam się na tym samym co Bollo (mój brat, nawiasem mówiąc 8)), czyli Tolkienie, Narni, bajkach Astrid Lindgren, i 'Godfrydzie, Rycerzu Gwiazdy Wigilijnej!'.
Poza tym uprawiam szermierkę, lubię pływać i - ostatnio - biegać; gusty muzyczne raczej nieokreślone ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 02:41:21 pm wysłana przez bambosh »
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 06, 2009, 03:39:18 pm »
Witam wszystkich starych i nowych bywalców! ;)
Marcin vel Pineczek aka Ostry jestem, login wybrałem sobie ze względu na rasę którą wymyśliłem l'orrror (z francuzzkaa Horror) ale nie przepadam za tym jak ktoś mnie nim woła :P
Obecnie zbliżam się do zakończenia studiów i zabrania się za coś bardziej poważnego - czyt. pracy. Lubię spędzać czas na wiele sposobów: od spacerów po mieście, zieleni, szlakach górskich; przez M&A, rysowanie, szukanie inspiracji w sieci (rysuny, muza, informacje), po wiedzę z zakresu architektury, urbanistyki (studia), psychologii (mój konik), zjawisk nadprzyrodzonych i innych głupot ;) Oczywiście RPG także. Upraszczając - lubię tworzyć, stąd wybór studiów i zaangażowanie w prace na SOAPem.
Hmm dziś wyjątkowo nie mam weny by pisać coś jeszcze :P ho!

"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

berniak

• czytacze
  • Full Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2009, 06:43:05 pm »
Cześć,
nazywam się Agnieszka i mieszkam w Warszawie; przez kolejne 2 miesiące będę mieć jeszcze 23 lata;) Na co dzień studiuję psychologię kliniczną, piszę homoerotyczne opowiadania z Kasiotfur i oglądam mnóstwo filmów. Im dziwniejsze tym lepsze zasadniczo. Interesuje mnie seksuologia, kultura queer, film, lata 50te, popkultura, kicz, kulturowa historia wampirów, lalki i różne inne. Mam tyle zainteresowań, że zwykle potrafię wymienić te, które aktualnie są priorytetowe;)

Piotreuz

• Newbie
  • *
    • Email
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:30:38 am »
Jam jest Piotreuz. Grejt majti łan.... Tłister ;-) Rzadko tutaj jestem. Próbowałem grac w RPG ale z przyczyn psycho-wizycznych musiałam przerwać ;-). Moje Kontakty z użytkownikami tego forum są czysto towarzyskie więc jak już to będzie można mnie spotkać w dziale Pogaduchy :-)
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2009, 02:18:42 pm wysłana przez Bollomaster »