Autor Wątek: Smoki - skojarzenia  (Przeczytany 106 razy)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Smoki - skojarzenia
« dnia: Marzec 30, 2011, 06:22:30 pm »
W SOŁPie Smoki kojarzą się jak najbardziej ze skarbcami, ale skarbcami wiedzy - czyli biblioteki, księgozbiory, archiwa itp. Nie stosy złota, ale słowa, słowa, słowa...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
Odp: Smoki - skojarzenia
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2011, 10:05:09 pm »
Smaki języków (świetny pomysł yish): dla Smoka każdy rodzaj mowy jaka istnieje posiada swój własny, specyficzny smak. Jest taki zwrot "smakować czyjeś słowa", dla Smoków to rzecz zupełnie dosłowna. Osoba która mówi niedbale/ plugawie może być przez Smoka odbierana jako brudna/ cuchnąca, z kolei łachmaniarz ze staranną dykcją będzie się jawił jako ktoś czysty i wyrazisty.
Można to też połączyć ze chciwością i głodem Smoków - może pożerają/ chciałyby pożerać nie tylko góry i równiny, ale również Słowa, szczególnie te piękne i pachnące. Prowadziłoby to do Zamieciowych efektów kiedy całe dzielnice/ miasta/ kraje jakby zapominają języków w gębie. Musi minąć trochę czasu zanim wokół ludzi pojawią się nowe Słowa które mogliby wypowiadać.

(Więcej o naturze Słów tutaj http://soap.kasiotfur.com/index.php?topic=118.0 Spółka SOŁP z.o.o. nie przyjmuje odpowiedzialności za ewentualne zawroty głowy i ich ewentualne następstwa)

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2012, 10:17:21 pm »
Rozmowa zaczęła się od kwestii wzrostu starożytnych Tradyrów. Okazało się, że zapomniałem o pewnym istotnym szczególe...

[20:52:22] Joanna Chlasta: no bo troche trudno spolkowac istocie normalnego wzrostu z 5 metrowym gigantem...
[20:52:49] Joanna Chlasta: zrzucanie skory ala waz sprowadzajace do normalnego rozmiaru i bardziej ludzkiego wygladu
[20:53:20] Joanna Chlasta: ale to dosc szybko odrasta
[20:53:51] Joanna Chlasta: choc ale waz to nie jest najlepsza analogia bardziej jak alien wylazacy przez rozwarte na osciez zebra
[20:56:39] bollomaster: w sumie rzeczywiście o tym nie myślałem. Tzn jest patent ze dawno temu, po wielkich zniszczeniach tradyrowie (mężczyźni) płodzili dzieci z kobietami z innej ludzkiej rasy
[20:57:01] bollomaster: dokładnie, można to rozwiązać jako "zrzucenie pancerza"
[20:57:17] bollomaster: podobnego manewru używa smok żeby przyjąć formę człowieka
[20:57:24] Joanna Chlasta: ladnie pasuje :)
[21:03:44] bollomaster: a jak jesteśmy przy erotyce, kombinowałem że tradycyjny związek smok - dziewica miałby w kulturze starego Tradyru trochę inną niż klasyczna postać. Rzecz jasna smok może zrzucić pancerz i przybrać postać człowieka, ale nie do końca o to chodzi. Na razie wymyśliłem że tradyrska sztuka miłosna wykształciła specjalny rodzaj szponów używanych zazwyczaj tylko przez kobiety - takie narzędzie do pieszczot. Coś jakby specjalny sprzęt do głaskania. Istnieją dwie wersje, jedna dla mężczyzn, druga dla smoków - myślę że tutaj oprócz znajomości anatomii i dużej zręczności potrzeba też było dużo... siły
[21:06:36] bollomaster: mozliwe że w dawnych czasach Tradyrowie-faceci problem który polegał na tym że wiele ich kobiet czuło niesamowity pociąg do smoków. Tutaj z kolei powstawałaby trochę inna wersja tradycji rycerza który walczy ze smokiem po to żeby wyzwolić zniewoloną kobietę - np chodziło o to że człowiek musi stać się lepszy od Eona. Impuls do wejścia na Złotą Drogę? :)
[21:08:18] bollomaster: nie ma co ukrywać że jest też problem dosadności. Możemy przyjąć że smoki miały... smocze penisy, ale pomijając to że erotyka jest ciężkim tematem w erpegach, odziera to smoki z ich baśniowości
[21:10:22] bollomaster: rozwiązaniem byloby stwierdzenie, że smoki mogły uprawiać "klasyczny" seks z ludźmi tylko w ludzkiej postaci. A w smoczej postaci możliwe były inne, bardziej subtelne formy miłości
[21:11:00] bollomaster: np deklamacje erotycznej poezji

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2012, 10:57:35 pm »
Albo po prostu mają małe penisy :P
Sory, nie mogłam się powstrzymać.