Aaa, ale upokorzenie...
Co do nazw to nie jest aż tak źle jak to Mysterio kreślisz. Oczywiście najlepiej rozkminione sa państwa z których pochodzą postacie; Michał ma już jednak sporo map. Myślałam że większość jest już powrzucana?
Ossenthar - stolica Dagamerna,
Detmarchia - stolica w Akion ze tego co wiem, Bubbon ma mapę Detmarchii ze wszystkimi jej regionami; ta mapa powinna być gdzieś na solpogradzie ale nie mogę jej znaleźć - pokazuje wszystkie regiony, Lorvaudię, Gor, itp. Stolica Lorvaudii to Nalduva.
Juhtunszaar - mapa również istnieje! Ma ją bubbon. Stolica -Al-Mirwisz
Kartaldor - mapy teoretycznie nie istnieją, w praktyce jedną ostatnio nam skradziono. Miejsc(wysp) jest bardzo dużo (Albana, Zulfi, Incarna, Milsbani, Ederna, Tok, Daldarra, Brazica, Mimed...). I tak jest sporo białych plam, można dorzucić wyspy jeśli ktoś czuje wenę.
Kelanea - na razie tylko Satavia (stolica) i Timrud Kelanejska (wyspa)
Aquilonia - stolica Próg Avalonu, zwana też Avalonem; nazwy mnóstwa innych miast i asterii wymyślone (Szare Źródło, Dardan-Ea, Mur Merceira, Razmizar, Hamadeigon) ale nie opisane (mea culpa...)
Cesarstwo - mniej więcej wiadomo
Aldor - stolica Argawa
na wschodzie:
Tradyr - ze stolicą w... eee.., a poza tym jest Dwen Mar (port) i Kateirga (wyspa więzienna na wodach terytorialnych)
Vekrir - nie pamiętać
'Navarra' ze stolicą w Monsillion;)
Cesarstwo Maddox - Engonia
Imperium Erdańskie?
inne miasta: Sivarnahd w Zatoce Tęczowego Bicza, Fud-an-taier (Państwo Zakonne), miejsca w Trollheimie (mapa), Dwory Północy, Kudahay
w sumie nie wiem po co spisałam ta listę, strasznie jest chaotyczna. W skrócie: mamy mapy Kartaldoru, Juhtunszaar, Stygii (tak!), części Podzielonego Cesarstwa, szkic Aquilonii, Detmarchii, Maddox, i ogólną Turbalnda. Te miejsca są juz jakoś przedstawione. Nie ma mapy Ossentharu, Halrua, Ezjes Tyoru, Lagemonium, Tradyru...