Autor Wątek: Odezwa rysunkowa  (Przeczytany 173 razy)

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Odezwa rysunkowa
« dnia: Listopad 10, 2008, 03:19:03 pm »
Nie jest to obietnica czy zobowiązanie, że narysuję, co tu napiszecie, ale chciałabym was poprosić, żebyście opisali tu zewnętrzny wygląd swoich postaci, albo linki do ich opisów, albo opisów NPCów itd.

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
Odp: Odezwa rysunkowa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 05:21:28 pm »
Hmm to dziwne, ale jak o tym myślę to opis wyglądu Riodarina zaginął gdzieś w pradziejach. Jeśli będę robił jakąś szaloną aktualizację jego historii to wkleję fragment z jego opisem ;)
Natomiast Elshar jest już opisany, tzn narysowany xD hmm chyba nawet dwa razy.

Khundain, raczej rewelacji nie ma, wysoki o atletycznej sylwetce, krótkie czarne jak noc włosy postawione na sztorc, tak samo czarne źrenice z których wyziera nieprzyjemna pustka (l'orror!). Ostre rysy twarzy, ściśnięte wargi, delikatne acz drapieżne brwi. Kiedyś zastanawiałem się czy miałby kilka kolczyków w uszach, od biedy można coś takiego zrobić. Porusza się z kocią gracją ;D
Ubiór: zielona podkoszulka raczej pełna :P nie taka obleśna jak u starych dziadów xD, na to czarna skórzana kamizelka (służąca jako zbroja, dlatego dość gruba i wytrzymała) z obnażonymi ramionami oraz sporym wcięciem na klatkę piersiową (swoboda ruchu), tutaj zamiast skóry znajduje się siatka (coś a'la naruto). Na plecach 8 katan oraz konstrukcja która umożliwia ich noszenie i swodobne wyciąganie, z przodu znajdują się jej 3 elementy, 2 paski na literę X oraz jeden poziomy przy pasie. Sam pas od spodni najeżony nożami do rzucania. Jeśli się nie mylę na prawej ręce posiadał karwasza (branzoleta ochronna, czarna) w której miał schowane jakieś bronie. Tak samo w zielonych spodniach z jakiegoś wytrzymałego materiału, liczne sztylety i noże do walki wręcz (schowane), oraz dwie pasma skóry przymocowane do ud, z pokaźnym arsenałem walki na dystans. Buty pozostawiam waszej fantazji, nad nimi znajdowały się dwie płyty (wysokość łydek) przypominające nagolenniki treningowe, a przynajmniej tak miały wyglądać. Pod nimi znajdowało się chyba 10? 14? bransolet wykonanych z metalu tłumiącego emitowanie energii (nie pamiętam nazw tych 2 metali, jedno tłumi pierworodność drugi wydzielanie hajonów).
Xera wszyscy znacie :P nie mam siły go opisywać
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2008, 08:32:33 pm wysłana przez El Lorror! »
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2008, 01:43:10 pm »
Alex.
Zgubiłem CV więc z pamięci, mam nadzieje, ze tak wyglądał. może nie kaczor zweryfikuje, ja zresztą przeszukam Eleonore i tam pewnie jest ten plik. :(

Koło 175 cm wzrostu.
Włosy brązowe, zwykłej długosci, ani krótkie (w sensie jeżyk), ani długie w sensie do ramion.
Twarz. kaczor to na sesji tak wdziecznie opisał... Raczej zwyczajna, ale pociagająca w jakiś dziwny niesprecyzowany sposób (lol...)
Chodzi ubrany w białej koszuli rozpiętej od góry ala Mickiewicz. Adam Mickiewicz :P, spodniach, kaftanie/marynarce (pod któą są kabury na kagi). Do tego buty, pełne. Kolorystyka...Ubiera się dobrze, stać go. Więc raczej dobrze dobrana. Brak biżuterii.
A co istotne.. W kaftanie i koszuli luźne rękawy, tak by w razie czego móc wydobyć bez problemów Vi.

W wersji bojowej [lol] dochodzi karabin przewieszony przez plecy i 2 Tri'kagi (odpowiedniki dubletówek, obrzynów) podpiętę do ud. Wówczas zdecydowanie bez kaftana i z przewieszonymi kryształami energetycznymi przez tors i luźno zapiętymi wokół pasa.
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2008, 11:03:05 am »
Maegor

Będąc blisko trzydziestolatkiem trzymał się nadnaturalnie dobrze, co przynosiło dziwne i niepokojące myśli dotyczące jego pochodzenia. Mimo to poddawał się, jak każdy mag, zabiegom zapewniającym długowieczność i siłę młodości. Aby wyglądać dostojniej zapuścił czarną brodę i przyprószył ja delikatnie siwizną: dwa równe pasy od nosa w dół, obok kącików ust oraz ten dziwny run, który służył za podpis temu, kto go podrzucił do Bractwa wiele lat temu, na obu policzkach (oczywiście cały proces zaszedł za pomocą jego magii). Wówczas to zaczął się przyodziewać w długie szaty, na których krwista czerwień igrała z pokręconymi pasmami i plamami czerni.

Nie wiem skąd, ale krąży mi po głowie fakt, że miał żółte/ żółtawe oczy? Kurpiszu, prawda to czy fałsz?

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2008, 05:20:56 pm »
kurpisz wyslal mi cos takiego:

wysoki, wygląd mężczyzny we wczesnej 40stce, dobrze zbudowany (ale nie jakiś przypak z abs-em), kwadratowa szczęka, krótkie, smoliście czarne, proste włosy, dwutygodniowy zarost z kolistym, dziwacznym runo - symbolem wyrysowanym siwym włosem na obu policzkach. Oczy o jaskrawo żółtych tęczówkach, w nich wyraz nienawiści i pogardy wymieszanej z lekceważeniem (doskonale zna możliwości swojej mocy i wie, ja jej użyć plus jego charakter więc myślę, że wiesz, co mam na myśli Mrugnięcie) Szata w kolorze gwałtownego tańca czerni i krwistej czerwieni. W prawym ręku miecz, przy pasie różdżki. Podejście: co mnie nie zabije, to mnie wzmocni. Trochę psychopata
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 01:53:49 pm wysłana przez Bollomaster »

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2008, 01:16:58 pm »
Dżailah - bardzo wysoka i bardzo chuda (same ścięgna i kości), trochę nieproporcjonalnie długie ręce i nogi; długie palce o obgryzionych paznokciach; płaska jak deska (na pewno nie kobieca;); w jej twarzy uwagę przyciagają głównie usta - szerokie - bardzo szerokie - zazwyczaj rozciągnięte w uśmiechu niemal od ucha do ucha i wypełnione dużymi białymi zębami (po lewej stronie brakuje jednego z trzonowców). Oczy małe, wąskie i intensywnie błękitne - migoczące jakąś wewnętrzną uciechą (może po prostu obłędem;). Twarz okolona rudą czupryną sianowatych włosów o nierównej długości, sięgających ramion. Cała chuda sylwetka odziana w dziwaczny strój złożony z kombinacji różnych części odzienia, jakichś futer, tandetnych ozdób, taniej biżuterii, utrzymany - mniej więcej - w odcieniach brązu i czerwieni. Na szyi dwa wisiory - jeden z oprawionym okiem Kartaldora (tak twierdzi), drugi to jakby klucz wykonany z ciemnego metalu ale bez żłobień. Przy pasie mały skórzany bukłak opleciony wikliną. Do tego wszystkiego nieporęczny tobół wypełniony rozmaitym śmieciem i sprzętem - i mnóstwo broni: dwa krótkie miecze i szabla przy pasie, na plecach dwa kolejne ostrza, w łapie długa włócznia, na łapie kastet z długimi kolcami, pierś przecina pas z szurikenami i podobnym paskudztwem. Stojąc lekko się garbi lub dla odmiany przybiera idiotyczne luzackie pozy;), chodząc buja się i wymachuje łapskami; gdy siedzi przypomina trochę jakiegoś chudego zwierzaka schylonego nad padliną; a kiedy je - lepiej nie patrzyć;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 01:56:49 pm wysłana przez Bollomaster »
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!