Autor Wątek: Kurpiszowcy - patenty na nową rasę  (Przeczytany 257 razy)

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
    • Prywatna wiadomość (Offline)
Kurpiszowcy - patenty na nową rasę
« dnia: Październik 01, 2008, 04:38:51 pm »
Paskudy przebrzydłe! Wyssaliście mi ze łba dosłownie patent na nową rasę! Mój koncept był taki (abstrahując od tego, co TU El Lorror napaćkał i tych wszystkich dywagacji o klątwach pierworodnych):
Gdzieś daleko na zadupiu świata miała istnieć legendarna kraina zwana Piaskami Wieczności. Byłaby to ogromna pustynia złotego piasku, przemierzana przez (nienazwany jeszcze) lud. Podzielony by był na trzy klany, rywalizujące w poszukiwaniu swoich wśród ogromu pustyni. Dlaczego? Ano dlatego, że lud ten nie mógłby płodzić żadnego potomstwa. W ogóle nie byliby podzieleni ze względu na płeć, nie istniałoby u nich coś takiego jak jakakolwiek seksualność, związki, a co za tym idzie wszelkie wyroby kultury wokół tego mogące powstać (jak choćby romanse). Właściwie klan, zarządzany przez arcykapłana Zakonu, byłby najwyższą wartością moralną i uczuciową.
Nowi osobnicy mieli by być odnajdowani na pustyni w postaci obwiniętych w bandaże starców, którzy wygrzebują się z jej piasków. Ich naturą byłoby właśnie fizyczne młodnienie, aż do osiągnięcia niemowlęctwa i ...śmierci. Odnalezieni starcy byliby zabierani do klasztorów zakonnych, tam opiekowano by się nimi, uczono (bo jest taki motyw, że oni by w ogóle nic nie pamiętali, jak dzieci - całkowicie uczyli od początku, aż nabiorą sił do normalnego życia. Do tego przez całe życie mieliby wrażenie, że pamiętają coś z poprzedniego życia, byłoby to jednak dla nich niedostępne w żaden sposób). Jeśli takiego bezbronnego starca nie znaleziono by - został by zeżarty przez pustynne potwory.
Istota ich działań opierała by się o walkę z młodnieniem - paraliby się magią czasu, tworzyli eliksiry młodości (wielkie wyprawy z innych światów, aby je zdobyć). Podstawą ich wiary byłaby reinkarnacja w swoim bóstwie i powrót na ziemię przez Piaski Wieczności (ot, taka forma nieśmiertelności?). Legenda o ich powstaniu jeszcze nie jest wymyślona.
Głównym założeniem rywalizacji klanów jest odnalezienie większej ilości starców niż inni, gdyż liczba wszystkich istot żyjących w tym samym momencie byłaby podobna (głodne potwory i ich nienasycone żołądki;)).
I tak dalej sratatata do wymyślenia, tylko, że ten pomysł już ruszył i nie chcę tu niczego dublować.
Piszcie jak to widzicie...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2009, 09:46:29 am wysłana przez Bollomaster »
"Zesram się, a nie dam się"
 - moja babcia (też ma coś z Maegora... ;P)

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
Odp: Pierworodni - patenty na nową rasę
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2008, 01:32:11 pm »
Okej ludziska, ja mam pomysł taki:
Lud Piasków Wieczności będzie czymś osobnym od pierworodnych Pinka, zajmę się tym w najbliższym czasie, poopisuje i wrzucę na forum. A patent na boga-ałtsajdera jest taki: TO NIE ŻADEN BÓG! [muzyczka jak w telenoweli, kiedy bohater dowiaduje się, że jego siostra okazuje się być matką brata jego chomika] Przyjmijmy, że na początku stworzono osiem śmierci, ale jedna miała większe ambicje (blablabla jeszcze się wymyśli szczegóły) i (pierdut!) - została wykopana z kręgu i przeklęta, odebrano jej władzę nad gaszeniem istnień, zawarła przymierze z tymi pierworodnymi, przeistaczając ich pierwotną klątwę mocami, jakie jeszcze jej pozostały po wygnaniu i stąd zrobił się mały pierdolnik i dlatego sytuacja wygląda tak a nie inaczej. Co wy na taki pomysł? Wiem, że trochę trzęsie to założeniami świata, ale spróbuję to sklecić tak, aby miało ręce i nogi. 

Bollomaster

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Aurë entuluva!
    • Email
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2008, 01:36:12 pm »
Spoko! To czymś trzęsie?! Stary, to się doskonale wpisuje w calość! Jeszcze wiecej kombinacji, jeszcze większa zalożoność i zamieszanie! Taaak. Niech żyja czteroosobowe druzyny w jednym,niech żyje dwóch jahidów w Kręgu i nieumarły azhar!
Jak dla mnie motyw naprawdę ciekawy.

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 03, 2008, 01:40:38 pm »
Cieszy mnie entuzjazm kierownika zakładu pracy ;) To zabieram się do tworzenia i zamykam temat.

Kurpisz's out
.....

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2008, 08:28:03 pm »
Do kurpisza w sumie ważne dla mnie pytanie. Czy te twoje dzieci, będą żyć na tej pustyni ze złotym pyłem w tle??
Bo ja w tej chwili kończe pisać kult złoteo boga, takiego, któy kocha złoto i jakby nie patrzeć pustynia pełna złota będzie dla niego dość istotna...
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

Kurpisz

• czytacze
  • Jr. Member
  • *
  • Głębia Zastępów
    • Email
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2008, 10:30:26 am »
To raczej tylko nazwa. Ten piach nie będzie sproszkowanym złotem ale będzie miał inne ciekawe własciwości ;)

mysterio

• czytacze
  • Sr. Member
  • *
    • Email
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 06, 2008, 11:15:28 pm »
szkoda..

1) mój bóg albo bardzo by polubił twój lud
2) zapewniał ochronę w zamian za modlitwe = sztabki zlota

trzeba będzie normalnie szukać złota po kupcach:/
Wszystko się zmienia, ale w gruncie rzeczy pozostaje takie samo...

El Lorror!

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • You're so poke-poke!
    • Email
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 06, 2008, 11:20:06 pm »
W Innym jest bardzo Ciekawy gatunek złota, nie pamiętam dokładnie jego właściwości ale myślę że tam istnieją świątynie tego  boga, wzniesione caaaaałe ze złota =]
"To wspaniałe - grać kimś wspaniałym"

kasiotfur

• Jego Cesarska Mość
  • Administrator
  • Hero Member
    • Email
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 07, 2008, 12:40:12 am »
Pamiętam, że Prawdziwe Złoto (z Innego) jest zimne i ciężkie.

bambosh

• czytacze
  • Hero Member
  • *
  • Niech bestia zdycha!
    • Email
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2008, 05:29:18 pm »
to jest słoneczne złoto :)
Niech Gwiazdy błogosławią zastępy Akaruny i niech świecą jasno nad ścieżkami jej wybawcy!